Toeristische Informatie

In de omgeving van Erve Steiboer vindt u vele toeristische trekpleisters. Hieronder een beknopt overzicht. Wij informeren u graag over bezienswaardigheden in de omgeving. Er is een map met toeristische tips in de vakantiewoning aanwezig en tevens liggen er fiets- en wandelroutes voor u klaar. Bij Tourist Info De Lutte Losser kunt u ook terecht voor alle toeristische informatie.

Hieronder sommen we alvast een aantal zaken op die u zeker niet mag missen wanneer u in De Lutte te gast bent.

 

Arboretum Poortbulten

Dit prachtige bomenpark ligt aan de zuidkant van De Lutte aan de weg richting Losser.

U treft hier 2500 bomen en heesters uit alle werelddelen verdeeld over 1000 soorten. Uniek om te beleven en elk jaargetijde heeft iets bijzonders. In de herfst een kleurenexplosie en in de lente en zomer een bloesem- en bloemenparadijs. Margrietenvelden, orchideeën en zoemende bijen. Met een beetje geluk spot u zelfs een ijsvogel. Echt genieten.

Lutterzand

Op zo’n drie kilometer afstand van uw vakantiewoning vindt u het Lutterzand

Al kronkelend stroomt het riviertje de Dinkel door dit 750 hectare grote natuurgebied.

Het glooiende landschap bestaande uit zandverstuivingen en heidevelden is begroeid met dennebomen, loofbomen en jeneverbessen.

Klompenmakerij Koop

Op vier kilometer van Erve Steiboer vindt u klompenmakerij Koop. Deze klompenmakerij bestaat al sinds 1680. U kunt hier reserveren voor een rondleiding.

St. Plechelmus basiliek Oldenzaal

Plechelmusbasiliek Oldenzaal

In het centrum van Oldenzaal (5 km) vindt u de Sint Plechelmusbasiliek. Deze basiliek is rond 1150 gebouwd van Bentheimer zandsteen in westfaals-romaanse stijl. De toren werd omstreeks 1240 aan de kerk toegevoegd. Rond 1480 is de romaanse zuidbeuk vergroot en kreeg deze een gotisch uiterlijk. Na 1500 werd de sacristie gebouwd en het priesterkoor in gotische stijl verlengd.

Burg Bad Bentheim

Het stadje Bad bentheim ligt ca. 10 kilometer vanaf uw vakantiewoning en is met de fiets goed bereikbaar.

Het stadje is bekend om zijn kasteel Burg Bad Bentheim dat is opengesteld voor publiek en om zijn Kurort.